Kultúra

Sokszínű programok a Hagyományok Házában

Novemberben is folytatódik a Hagyományok Háza programsorozata; a táncházak mellett különböző családi programok, könyvvásárok, filmklubok, és tematikus napok is színesítik a gazdag kulturális kínálatot. 

Sokszínű programok a Hagyományok Házában
Az oktatók nagy hangsúlyt fektetnek a tánctanításra
Fotó: tanchaz.hu

A januárban gyönyörűen felújított Budai Vigadóban rendezik meg minden szombaton este 7 és hajnal 2 között a Hagyományok Háza állandó táncház-sorozatát. Az oktatók nagy hangsúlyt fektetnek a tánctanításra, a táncoslábú érdeklődők több hónapon keresztül tanulhatják egy-egy tájegység táncát. A ciklusok zárásait bállal ünneplik meg, és minden alkalomra meghívják az adott tájegységről származó helyi zenészeket is.

A Színházteremben különböző időpontokban lép fel a Magyar Állami Népi Együttes, amely a hagyományos elemekből építkező világzenét és látványszínházat jelenítik meg. Ugyanitt történelmi dal- és táncjátékok, néptánc- és népdalegyüttesek, illetve a színpadi néptáncművészet kiemelkedő koreográfusait bemutató előadások várják az érdeklődőket.

A Borbély Jolán előadóteremben a népi gyógyászatról tartanak előadássorozatot, melynek kiemelt célja a gyógynövények használatának népszerűsítése és a természetes gyógymódok visszaemelése a mindennapi életbe, ezáltal erősítve az ember és természet közötti kapcsolatot. 

A filmek kedvelői sem maradnak program nélkül: a Martin György Médiatárban Andrásfalvy Bertalan Széchenyi-díjas magyar néprajzkutatóról születésnapja alkalmából vetítenek portréfilmet, majd a Folklór Filmklub keretében Kallós Zoltán alakját is megidézik.

A Hagyományok Háza a tematikus napokon egy-egy tájegység, néprajzilag kiemelkedő régió, falu kultúráját mutatja meg több szempontból, változatos programokkal. November 23-án a bukovinai székelyek lesznek a középpontban.  

A programsorozat szervezői ismét kiemelt figyelmet szentelnek a családoknak. A különböző hagyományos mesterségek elsajátítása, a gyerekmesék, és az érdekes kiállítások minden korosztály számára egyaránt kellemes kikapcsolódást nyújtanak. A programokról további részletek ide kattintva érhetők el

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom