Kultúra

Változatos programok a Magyarság Házában

Ismét izgalmas programokkal várja az érdeklődőket a Magyarság Háza: a hagyományokat fókuszba helyező előadások minden korosztály érdeklődését kielégíthetik. 

Változatos programok a Magyarság Házában
A Magyarság Háza közönsége érdeklődéssel figyel - Képünk illusztráció
Fotó: Facebook/Magyarság Háza

Az égben laktak az istenek? Beleszóltak az emberek dolgába? Mivel „közlekedtek” az angyalok? Milyen csodákról ír a Biblia és hogyan történhettek meg? Vannak-e ezekre tudományos magyarázatok? Ezekre a kérdésekre ad választ szeptember 26-án Erdély András, 57 éves sepsiszentgyörgyi fizikatanár, újságíró a Magyarság Háza Szabadegyetemen.

Ezt követően szeptember 27-én folytatódik a Magyarság Háza Kárpát-medencei Értéktárak munkáját bemutató sorozata, melynek keretén belül ezúttal Székelyföld magyar értékeiről hallunk előadást. Csíkszépvíz polgármestere, Ferenc Tibor a településhez köthető Szent László legendákról, illetve a káposzta termesztésének a megmunkálási formájáról is beszél a közönségnek, emellett pedig a helyi sajttermékekből és almapálinkából hoz kóstolót.

A közkedvelt felvidéki Csavar Színház meglepetéseket tartogató meseelőadását szeptember 29-én láthatják az érdeklődök, kicsik és nagyok egyaránt.

Kapcsolódó írásaink