Kultúra

Csodás szobrok lepték el az Andrássy utat

A magyar kortárs művészet sokszínűségének bemutatása és megismertetése céljából rendezik meg a Művészetek sugárútját Budapesten. A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége kezdeményezésére megrendezett utcatárlat október 4-én kezdődik és október 6-ig tart. 

Csodás szobrok lepték el az Andrássy utat
Csodás szobrok lepték el az Andrássy utat
Fotó: MH

A kiállítások megtekinthetőek az Andrássy út mindkét oldalán, a Bajcsy Zsilinszky úttól kezdődően az Oktogonon át a Kodály köröndig egész hétvégén, éjjel és nappal egyaránt. A tárlatot társművészetek bevonásával a zeneművészet, a mozgásművészet, a performansz, a pantomim és a flashmob formációk gazdagítják. 

A nyitás az Andrássy út - Bajcsy Zsilinszky út találkozásánál kezdődik október 4-én 14 órakor. Az élőszobrok bemutatása, a kamarazenés koncertek, a színi előadások mind-mind arról gondoskodnak majd, hogy a művészetek iránt érdeklődök minden igényét kielégítsék. 

Objektum doboz

Az október 6-i, Kodály Ködöndön kezdődő zárórendezvényen olyan kiváló, nemzetközileg is elismert karnagyok által vezetett formációk lépnek fel, mint a Vox Caelestis, a Tóth Aladár Nőikar, a ProFun Kórus, és az Örökifjú Zenebarátok Kórusa. Az esemény támogatója a Budapest Főváros Önkormányzata, Terézváros Önkormányzata, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetsége, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Kapcsolódó írásaink