Kultúra

Ötven éve rendezték meg a woodstocki fesztivált

Santana és Hendrix egy színpadon

A hippikorszak és a zenetörténet egyik legismertebb eseménye, a woodstocki fesztivál ma ötven éve, 1969. augusztus 15-én kezdődött.

Harminckét előadó és zenekar lépett fel a szabad ég alatt – idézte fel a távirati iroda. Noha eredetileg pénzért árulták volna a belépőt, a látogatók letaposták a kerítéseket, csődbe juttatva a vállalkozókat. Fellépett mások mellett Janis Joplin, Joan Baez, Carlos Santana, Joe Cocker, a The Who, a The Band, a Ten Years After, a Johnny Winter és a Grateful Dead. Az utolsó fellépő Jimi Hendrix volt. Már a korabeli híradások egyértelművé tették, hogy Woodstock mérföldkő lett, 1970 márciusától pedig a mozikban is vetítették a rendezvényről a dokumentumfilmet, és egy tripla lemez is megjelent. A figyelem pedig azóta sem lankad.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom