Kultúra

L. Simon László: Példaértékű, ahogy az EFOTT-ot szervezik

A szervezőkkel együtt dolgozva minden lakossági panaszt komolyan vettünk és orvosoltunk - mondta lapunknak L. Simon László országgyűlési képviselő.

L. Simon László: Példaértékű, ahogy az EFOTT-ot szervezik
Kiemelten figyelnek a biztonságra az EFOTT-on
Fotó: EFOTT

Megnyitotta kapuit tegnap az idei EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója) fesztivál Velencén.

A fesztivált nyitó sajtótájékoztatón Murai László HÖOK-elnök kiemelte, hogy a legsportosabb fesztivál címe után a legegészségtudatosabb fesztivál titulusra is hajtanak. Ebben a szervezőket például egészségügyi szűrőkocsik is segítik - árulta el a házigazda, idén 250 éves Semmelweis Egyetem rektorhelyettese, Hankó Balázs.

Koszti András, Velence polgármestere főzéshez hasonlította a szervezést, amiben a környékbeli települések, a kormány, a Semmelweis Egyetem és a HÖOK együtt gyűjtötték össze az alapanyagot, főzték meg, és tálalták fel a vendégeknek.

L. Simon László országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a Velencei-tó környéki települések számára az EFOTT fontos rendezvény és rengeteg vendégéjszakát hoz, fellendítve a helyi turizmust. Lapunk kérdésére elmondta, hogy kezdetben voltak, akiket zavart a környéken a fesztivál néhány kísérőjelensége, de minden panaszt komolyan vettek, és orvosoltak: a fesztivál sosem lépi át a törvény által megengedett zajszintet, kukákat helyeztek ki a fesztivál környékén és az oda vezető útvonalakon is.

A szervezők nagyon szigorúan szűrik a drogot és mindent megtesznek, hogy mindenki kulturáltan szórakozzon - mondta L. Simon László, és hozzátette: úgy gondolja, példaértékű, ahogy ezt a fesztivált szervezik.

Az EFOTT fesztiválon nagyon figyelünk arra, hogy ne csak esti, hanem napközbeni programokat is biztosítsunk: rengeteg sportesemény, egyesületek és a pártok ifjúsági szervezeti várják a látogatókat - ezt már Budai Marcell, a HÖOK sajtófőnöke közölte a média munkatársai számára tartott körbevezetésen.

Tizenhárom zenei helyszínen több mint kétszáz fellépővel várja a fesztiválozókat az EFOTT vasárnapig Velencén

Maszlavér Gábor fesztiváligazgató a rendezvény szerdai velencei sajtótájékoztatóján elmondta: a 44. EFOTT-ot több mint 28 hektáron, az eddigi legnagyobb területen rendezik meg Velencén és Sukorón. A fellépők közül kiemelte az albán származású brit énekesnőt, Rita Orát, az olasz Gianluca Vacchit és a német Scootert. Rajtuk kívül hallható lesz Velencén a német Brooklyn Bounce, a lemezlovasok csapatát pedig az izraeli Borgore és a német Tujamo is erősíti. A magyar csapatok közül színpadra áll a harmincéves Tankcsapda, a tizenöt éves Road és az ugyanennyi ideje zenélő Halott Pénz, a Kowalsky meg a Vega, a Punnany Massif, a Brains, Majka, valamint a Follow the Flow is. Vasárnap pedig egész estés szuperprodukcióval készül Vasovski Norbert Kollányi Zsuzsival, Nágival, Király Viktorral, Szakács Gergővel, a Follow The Flow énekesével és Szivák Zsolttal a Cloud9+ együttesből.

Murai László, a HÖOK elnöke nemrég lapunknak nyilatkozott a felsőoktatásról, a vele készült interjúnkat itt olvashatja el!

Kapcsolódó írásaink

„Nekünk a puszta elégedetlenkedés nem cél”

ĀAz ideális felsőoktatásban a hallgatók értékes diplomát kapnak, presztízs az egyetemeinkre járni, és mindemellett megmarad a felsőoktatás hozzáférhetősége, mely a társadalmi ollót szűkebbre tudja zárni – mondta lapunknak Murai László, a HÖOK elnöke