Kultúra

Orgonamuzsika és ritka formációk a Zeneakadémia bérletkínálatában

Kinevezték az új oktatókat

Ritkán hallható zenei formációk, Bach szólóművei és orgonamuzsika is szerepel a Zeneakadémia 2019/2020-as évadának bérletkínálatában.

Az évad új bérlete Bach szólóban elnevezéssel indul, meghirdetik az Orgona a központban elnevezésű sorozatot, a Halk húrok című bérlet kínálatában pedig ritkán hallható húros hangszereket szólaltatnak meg a művészek. A Zenekar a központban nevű bérlet a világ kiváló együtteseit vonultatja fel, a Kamarazene karnyújtásnyira sorozatban a Zeneakadémia tanárai és egykori diákjai lépnek színpadra. A Tehetség kötelez koncertjein egy-egy zeneszerző köré épített tematikus estek várják a közönséget, a Liszt-kukacok Akadémiája a 10-15 éveseknek kínál előadásokat. Évente mintegy 500 nyilvános koncertet szerveznek. A koncertek 90 százaléka klasszikus zenei a népzene és a dzsessz mellett – mondta el Csonka András, a Zeneakadémia Koncertközpont igazgatója a pénteki sajtótájékoztatón Budapesten. Az MTI-nek kiemelte: olyan műsorokat kívánnak létrehozni, amelyek valamilyen különlegességet hordoznak. Vigh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora az intézmény oktatói karának új tagjait mutatta be. A szenátus támogatta, hogy az egyetem tanárává váljon mások mellett Balázs János zongoraművész, Baráti Kristóf hegedűművész és Szőke Zoltán kürtművész. A közelmúltban lett oktató Szentpáli Roland tubaművész és Gyivicsán György harsonaművész, emellett vendégoktató címet adományoztak öt évre Zempléni Szabolcs kürtművésznek és David Fray francia zongoraművésznek. Vigh Andrea kitért az idei Bartók Világversenyre is, amelynek zongora fordulójára három földrész 14 országából érkeznek a versenyzők.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom