Kultúra

Ma kezdődik a Nagy-Szín-Pad!

Szerda este 20:00-kor a Follow the Flow és a KosziJanka koncertjével kezdődik a Nagy-Szín-Pad!, a VOLT Produkció és a Petőfi Rádió tehetségmutató versenyének 2019-es elődöntője. a közönség az Akvárium Klubban, valamint a Nagy-Szín-Pad! online felületein, live streamen is nézheti kedvenceit, de az M2 Petőfi TV is a helyszínről jelentkezik a négy este során, izgalmas riportokkal, összeállításokkal színesítve adását. A rajongók az elődöntők napján 20:00-tól 24 órán át szavazhatnak kedvenceikre, de a 10 fős, koncert- és fesztiválszervezőkből, korábbi Nagy-Szín-Pad! résztvevőkből, zenészekből és médiaszakemberekből álló Nagy-Szín-Pad! Crew is értékeli majd a produkciókat. a május 16-i döntőbe három előadó juthat, közülük kerül majd ki a győztes, aki számos rendkívül rangos díj mellett, idén a legnagyobb magyar fesztiválok nagyszínpadain játszhat.

Ma kezdődik a Nagy-Szín-Pad!
A mezőny idén is hihetetlenül színes és erős, a részvevők fényes karrier előtt állnak
Fotó: MH

A hatodik Nagy-Szín-Pad!-ban népszerű, rendszeresen koncertező és a Petőfi Rádió műsoraiban is gyakran szereplő előadók kapnak lehetőséget, hogy az eddiginél jóval nagyobb ismertséghez jussanak. A verseny kizárólag meghívásos alapon működik: résztvevőit száznál is több koncert- és fesztiválszervező, producer, újságíró és zenei szerkesztő ajánlása alapján a szervezők választották ki. Az idei Nagy-Szín-Pad! első elődöntőjében május 8-án 20:00-tól a Follow the Flow, majd 21:30-tól KosziJanka ad teljes koncertet. Másnap a Nomad és a New Level Empire, pénteken a Useme, valamint a Stolen Beat játszik, míg a szombati, utolsó elődöntőn a USNK és a The Bluebay Foxes bizonyíthatja nagyszínpad-érettségét. A helyszínre látogató közönség számára fontos információ, hogy az elődöntőkre megvásárolt, sértetlen karszalagok a döntőre is érvényesek!

A Nagy-Szín-Pad! hitelességét jól példázza, hogy eddigi éveiben olyan előadók és zenekarok szerepeltek benne, akik ma már arénákat töltenek meg, és a fesztiválok nagyszínpadán, főműsoridőben játszanak. Elég, ha csak a Halott Pénzre, a Margaret Islandre, a Honeybeastre, a Lóci Játszikra, vagy a tavalyi győztes Apey & the Pea-re gondolunk.

Az elődöntők alatt elsősorban a szakmai zsűri, azaz a Nagy-Szín-Pad! crew szavazata számít, a közönség tényegében a 11. zsűritagként teheti le a voksát SMS-ben, Instagramon és a www.nagyszinpad.com oldalon.

A közönség és a Nagy-Szín-Pad! crew szavazatainak összesítése adja ki a 3 továbbjutó zenekart, személyüket május 13-án reggel jelentik be a Petőfi Rádióban. Ekkor újraindul a szavazás a 3 döntősre, akikre egészen a döntő végéig lehet szavazni.

A végeredményt már csak a közönség alakítja: az ő voksaikat a szavazás élő adásbeli lezárása után összesítik, és bejelentik a Nagy-Szín-Pad! idei győztesét.

A győztes a fesztiválos fellépések mellett meghívást kap a Petőfi Zenei Díj 2019-es showműsorába, amelynek idén is a STRAND Fesztivál ad otthont, valamint saját, dedikált estét kap az Akvárium Klubban. Emellett minden döntős zenekar 1-1 millió forintos videóklip támogatásban részesül, és valaki vendégzenekari meghívást kap a Budapest Parkba. Ráadásképp az elődöntők összes résztvevője fellép a Sziget, a Telekom VOLT, a STRAND és a Campus fesztiválon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein.

A NAGY-SZÍN-PAD! CREW 2019-ES TAGJAI:

ÁRON ANDRÁS "APEY", a tavalyi Nagy-Szín-Pad! győztes Apey & the Pea frontembere

BOROS CSABA, a Republik együttes frontembere és a Petőfi Rádió műsorvezetője

LÁBAS VIKI, a 2014-es Nagy-Szín-Pad! résztvevő Margaret Island énekesnője

LOBENWEIN NORBERT, a Telekom VOLT Fesztivál és a STRAND Fesztivál vezetője, a Sziget zenei igazgatója valamint a NAGY-SZÍN-PAD! alapítója

MARSALKÓ DÁVID, a 2014-es Nagy-Szín-Pad! résztvevő Halott Pénz alapítója, frontembere

MEDVEGY ANIKÓ, az M2 Petőfi TV csatornaigazgatója

MURAKÖZI PÉTER, a Sziget Szervezőiroda magyar zenei igazgatója, a veszprémi Expresszó Klub vezetője

PATKÓ BÉLA KIKI, az EMELET zenekar frontembere

TAKÁCS ÁKOS, a Red Bull marketing menedzsere

TISZTTARTÓ TITUSZ, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója

A NAGY-SZÍN-PAD! 2019-ES MENETRENDJE:

Május 8. -  FOLLOW THE FLOW - KOSZIJANKA

Május 9.  - NOMAD - NEW LEVEL EMPIRE

Május 10. -  USEME - STOLEN BEAT

Május 11. - USNK - THE BLUEBAY FOXES

Döntő: május 16.

Kapcsolódó írásaink