Kultúra

Lerch Istvánt ünnepelték a Fonogram-díjátadón

Csütörtökön este átadták a magyar könnyűzenei élet legrangosabb elismerését, a Fonogram-díjat. Az aranyozott mikrofont és aranylemezt az idén is azok a szerzők vagy előadók kapták, akik a legszínvonalasabb lemezt, vagy hangfelvételt készítették el.

Lerch Istvánt ünnepelték a Fonogram-díjátadón
A Fonogram-díj a magyar könnyűzenei élet egyik legrangosabb elismerésének számít
Fotó: Facebook

A gálát a RaM Colosseumban rendezték. Az est fénypontjának számított, amikor a végén átadták az életműdíjakat. Az idén a rádiós zenei szerkesztő, Göczey Zsuzsát és az Erkel Ferenc-díjas Lerch Istvánt részesítették a rangos elismerésben.

Lerch István csodálatos dalokkal ajándékozta meg rajongóit, akik visszavárják a színpadra.
Lerch István csodálatos dalokkal ajándékozta meg rajongóit, akik visszavárják a színpadra.
Forrás: Facebook

A V'Moto-Rock egykori tagja betegsége miatt nem tudta átvenni a kitüntetést. A díját a szervezők juttatják el hozzá. Zenésztársa, a Liszt Ferenc-díjas Horváth Charlie egyik legszebb szerzeményével köszöntötte a színpadról a betegeskedő művészt. A Tóth Verával és Tóth Gabival előadott dalt tévé és hangfelvételen is rögzítették, így azt a díjazott zenész is láthatja.

Objektum doboz

Lerch István billentyűs, énekes, zeneszerző olyan gyönyörű dalokat szerzett, mint az Angyallány, a Várj, míg felkel majd a nap, a Tűzvarázsló. Charlie a Jég dupla whiskyvel című számát vitte sikerre.

Az év hazai klasszikus pop-rock albuma díját Caramel Átutazók című kislemeze nyerte. Mellette jelölt volt Dés László Az éjféli járat című lemezével.

Az év hazai modern pop-rock albumáért a Margaret Island vehette át a trófeát. Az év hazai hagyományos slágerzenei albuma vagy hangfelvétele kategóriájában Szenes Iván - Szervusz Szenes Iván tér című albuma nyert, melyet a néhai zeneszerző lánya, Szenes Andrea vett át.

Az év hazai világ - vagy népzenei albuma kategóriájának elismerését Palya Bea vihette haza, aki már harmadszor kapta meg az aranyozott mikrofont.

Kapcsolódó írásaink