Külföld

Az oroszok szerint Washington hatalomváltásra készül Georgiában

Meggyőződésük, hogy a georgiai ellenzéki erők már parancsot kaptak arra, hogy tüntetéseket tervezzenek az országban

Az Egyesült Államok eltökélt szándéka, hogy az október 26-i parlamenti választások nyomán hatalomváltást érjen el Georgiában – közölte kedden az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR).

Az oroszok szerint Washington hatalomváltásra készül Georgiában
A Fehér Ház nagyszabású információs kampányt dolgozott ki a kormányzó Georgiai Álom párt lejáratására az SZVR szerint (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/NurPhoto/Bryan Olin Dozier

Az SZVR szerint a Fehér Ház nagyszabású információs kampányt dolgozott ki a kormányzó Georgiai Álom párt lejáratására, amely azon a vádon fog alapulni, hogy Oroszország a hibás Georgia minden bajáért. Az orosz hírszerzés azt állította, az amerikai terv kulcsszerepet szán Szalome Zurabisvili elnöknek a kormányellenes érzelmek szításában.

Zurabisvili a moszkvai közlés értelmében várhatóan interjút ad majd az amerikai médiának, amelyben a kormányt fogja hibáztatni Tbiliszi EU-csatlakozási tárgyalásainak felfüggesztéséért, és figyelmeztetni fog a Moszkvához való közeledés „katasztrofális következményeire”.

Az orosz hírszerzés azt állította, hogy a georgiai ellenzéki erők már „parancsot kaptak” arra, hogy tüntetéseket tervezzenek az országban. „Faltörő kosként” Tbiliszi lakosságát fogják felhasználni, amelyet tavasszal már „bemelegítettek” a külföldi ügynökökről szóló törvény miatt megtartott kormányellenes megmozdulásokon – közölte az SZVR.

Kapcsolódó írásaink