Külföld

Megnevezték Joe Biden lehetséges utódját

Biden támogatottsága zuhanórepülésben van

A gyengélkedő amerikai elnök végleg elbukott a választók szemében – írta meg a Pravda.ru.

Megnevezték Joe Biden lehetséges utódját
Joe Biden
Fotó: AFP/William West

A Wall Street Journal forrásai szerint Kamala Harris amerikai alelnök válthatja Joe Bident a választási versenyben, ha utóbbi úgy dönt, hogy kiszáll a második ciklusért folytatott versenyből.

A televíziós vita elvesztése után Biden támogatottsága zuhanórepülésben van, amely vitákat indított el a Donald Trump elleni lehetséges alternatívákról a közelgő választáson. Andrej Koshkin politológus azonban úgy véli, nem valószínű, hogy Harris sikeresen szállhatna be a versenybe.

Megjegyzi, hogy a Biden esetleges elutasításáról szóló pletykák ellenére Biden családja éppen ellenkezőleg, támogatja a részvételét. Koshkin arra is utal, hogy a republikánusok Harrist gyenge jelöltnek tartják, aki nem lesz képes a szükséges számú szavazatot összegyűjteni. Szerinte Harris egyetlen esélye az elnöki posztra Biden győzelme, amely után lemondhat, átadva a hatalmat Harrisnek – olvasható a Podmoskovie Segodnya online kiadásában.

Koshkin ugyanakkor rámutat Michelle Obama jelöltségének megfontolására, amely Barack csapatának visszatérését eredményezheti a Fehér Házba.

Kapcsolódó írásaink