Külföld

Oroszország reagált Putyin győzelmi hírére

Úgy tűnik, az államok készek a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésére

Alekszej Csepa, az Állami Duma nemzetközi ügyekkel foglalkozó bizottságának első elnökhelyettese magyarázta a médiajelentéseket Vlagyimir Putyin orosz elnök „nagy diplomáciai győzelméről” (Narendra Modi indiai miniszterelnök moszkvai látogatásáról, hogy találkozzon az orosz vezetővel). A képviselő a Lenta.ru-val folytatott beszélgetésben kifejtette, hogy az indiai miniszterelnök oroszországi útja azt mutatja, hogy az államok készek a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésére.

Oroszország reagált Putyin győzelmi hírére
Vlagyimir Putyin
Fotó: AFP/Natalia Kolesnikova

Korábban a Bloomberg ügynökség azt írta, hogy Narendra Modi indiai miniszterelnök látogatása jelentős diplomáciai győzelem Vlagyimir Putyin orosz elnök számára.

„Általánosságban értékeljük a BRICS-országok kapcsolatait, bár természetesen vannak bizonyos kérdések, mert ez egy olyan szövetség, amely minden egyes tagország érdekeit szolgálja. A BRICS-országokon belül a kétoldalú kapcsolatok is nagyon fontosak. India, amely Kína mellett a világ egyik legnagyobb népességű országa, egy bizonyos pólust jelent a többpólusú világban”– magyarázta Chepa.

India szempontjából nagyon fontos, ha vezetője Oroszországba látogat, és ez azt mutatja, hogy mi és az indiaiak nagyra értékeljük együttműködésünket, és készek vagyunk azt továbbfejleszteni – mondta Alekszej Csepa, az Állami Duma Nemzetközi Ügyek Bizottságának első elnökhelyettese.

Június 25-én jelentették, hogy Modi július 8-án egynapos látogatást tesz Moszkvában, amely kiemeli az India és Oroszország közötti interakciót.

„Modi útja nemcsak azért jelentős, mert ez egy különálló látogatás (vagyis nem a BRICS-csúcstalálkozóval egy időben történik, amelyet várhatóan októberben tartanak Kazanyban), hanem azért is, mert nem sokkal azután kerül rá sor, hogy harmadik ciklusra a kormány élére került, és miután Vlagyimir Putyin orosz elnököt márciusban ötödször is újraválasztották” - jelentette a Tribune India forrásokra hivatkozva.

Kapcsolódó írásaink