Külföld

Újabb európai párt, a portugál Chega csatlakozik a Patrióták Európáért pártszövetséghez

Vasárnap írta alá Bécsben Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Andrej Babis, a cseh ANO elnöke és Herbert Kickl a Patrióta kiáltványt

Röviddel a vasárnapi bécsi aláírást követően megindult az európai jobboldali pártok csatlakozása a formálódó Patrióták Európáért (Patriots for Europe) szövetséghez; a portugál Chega elnöke bejelentette: része kíván lenni a szuverenista erők összefogásának – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfőn.

Újabb európai párt, a portugál Chega csatlakozik a Patrióták Európáért pártszövetséghez
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/NurPhoto/Jakub Porzycki

André Ventura az ezzel kapcsolatos sajtónyilatkozatáról szóló videót közösségi oldalára is feltöltötte.

Vasárnap írta alá Bécsben Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, Andrej Babis, a cseh ANO elnöke és Herbert Kickl a Patrióta kiáltványt, amely egy „új politikai szövetséget” kínál fel Európa nemzeteinek, valamint szuverenista, patrióta pártjainak.

A csatlakozó pártok az Európai Parlamentben önálló képviselőcsoportot hoznak létre, és az alapítók tervei szerint rövid időn belül a legnagyobb jobboldali EP-frakcióvá válnának – olvasható a közleményben.

Kapcsolódó írásaink

Új korszak kezdődik

ĀElstartolt a patrióta hordozórakéta, üzente a miniszterelnök - Babis szerint olyan programra van szükség, amilyet a választóknak ígértek - Kickl: Hazafias szövetség jött létre Európa jövőjéért