Külföld

Gyásznapot rendeltek el Zaporizzsjában

Gyásznapot tartanak vasárnap az ukrajnai Zaporizzsja megyében a Vilnyanszk városközpontját ért, előző napi orosz rakétacsapás áldozatainak emlékére – jelentette be közösségimédia-üzenetében a megye állami közigazgatásának vezetője, Ivan Fedorov.

Gyásznapot rendeltek el Zaporizzsjában
Mentők dolgoznak azon a területen, amelyet orosz csapás ért Vilnyanszkban. A lövegek súlyos károkat okoztak lakóépületekben, üzletekben, középületekben, kritikus infrastruktúrában és járművekben, miközben többen megsérültek. A támadásnak halálos áldozatai is vannak
Fotó: AFP/Anadolu/Ukrainian Internal Affairs Minis

Az ukrán belügyminisztérium adatai szerint a Zaporizzsjától 29 kilométerre fekvő délkelet-ukrajnai város egyik lakóházát ért becsapódás következtében hét ember – köztük három gyermek és egy nő – meghalt, 36-an pedig megsebesültek.

Az ukrán hatóságok vasárnap közölték, hogy az előző 24 órában a kelet-ukrajnai falvakban nyolcan, a Donyeck megyét ért orosz támadásokban pedig tizenegyen haltak meg.

Az ukrán hadsereg vezérkara vasárnap arról számolt be, hogy az orosz erők folytatták a Toreck város bevételére hetekkel ezelőtt megindított támadást, most a város közelében található egyik faluért folynak különösen heves harcok.

Kapcsolódó írásaink