Külföld

Biden összekeverte Olaszországot és Franciaországot

A regnáló elnök a fia haláláról is téves információt közölt

Joe Biden amerikai elnök összekeverte Olaszországot és Franciaországot egy rendezvényen, amelyen újraválasztási kampányához gyűjtött pénzt. Erről a RIA Novosztyi számol be a Fehér Ház sajtótjára hivatkozva.

Biden összekeverte Olaszországot és Franciaországot
Joe Biden elnök és Donald Trump republikánus elnökjelölt, volt amerikai elnök a CNN elnökjelölti vitáján a Georgia állambeli Atlantában 2024. június 27-én
Fotó: AFP/Getty Images/Getty Images North America/Justin Sullivan

Biden a beszéd során arra panaszkodott, hogy Donald Trump volt amerikai elnök nem volt hajlandó ellátogatni a világháborúkban részt vevő elesett katonák temetőjébe. „Nem ment el egy olaszországi temetőbe” – mondta Biden egy francia temetőre utalva.

Biden később megismételte az elmarasztalást, és azt mondta, hogy a fia is elesett, „de nem Olaszországban, hanem Irakban”. Biden fia, Beau azonban rákban halt meg, miután egy katonai bevetésről visszatért az Egyesült Államokba.

Biden és Trump vitájára június 28-án este került sor. A résztvevők húsz perccel a beszélgetés kezdete után személyes sértegetésekre tértek át. A találkozó kezdete előtt a volt és a hivatalban lévő elnök nem fogott kezet.

Kapcsolódó írásaink