Külföld

Közel a vég, felfedték az amerikai bukás forgatókönyvét

Az Egyesült Államok összeomlása elkerülhetetlen

A hivatalban lévő amerikai elnök, Joe Biden és a republikánus jelölt, Donald Trump előző napi vitája azt mutatta, hogy az ország közeleg az összeomlás felé – írta Kim Dotcom vállalkozó és a Megaupload, a legnagyobb fájlcserélő oldal egykori tulajdonosa az X közösségi oldalon, írta a ria.ru.

Közel a vég, felfedték az amerikai bukás forgatókönyvét
Kim Dotcom a Megaupload, a legnagyobb fájlcserélő oldal egykori tulajdonosa: „Nem csak az amerikaiak nézték a tegnap esti vitákat. Az egész világ nézte őket. A birodalom a végét járja”
Fotó: AFP/NurPhoto/Bryan Olin Dozier

„Nem csak az amerikaiak nézték a tegnap esti vitákat. Az egész világ nézte őket. A birodalom a végét járja” – jegyezte meg.

Dotcom hangsúlyozta, hogy az esemény után az amerikai kormány hírneve teljesen megromlott, és helyrehozhatatlan. Véleménye szerint Washington proxyharcosai, a folyamatos propaganda és egy mentálisan egészségtelen vezető katasztrófába fogja vezetni az országot.

Az amerikai elnökválasztást 2024. november 5-én tartják. A választási verseny fő riválisai a hivatalban lévő államfő, a demokrata Biden és a korábbi amerikai vezető, a republikánus Trump. A jelöltek pénteken találkoztak a választási vita első fordulójában, amelyet a CNN élőben közvetített egy atlantai stúdióból. Biden beszéde során dadogott, stipulált, a végén pedig csak a felesége segítségével volt képes elhagyni a színpadot.

Kapcsolódó írásaink