Külföld

Hivatalos: Biden a vesztes vita után sem száll ki a versenyből

A vitát követően Bident még demokrata párttársai is nagyrészt lehúzták

Joe Biden amerikai elnök nem száll ki a 2024-es választási versenyből annak ellenére, hogy rosszul szerepelt a Donald Trumppal folytatott csütörtöki első elnökjelölti vitán – jelentette be Seth Schuster kampányszóvivő, számol be az Oroszhirek.hu.

Hivatalos: Biden a vesztes vita után sem száll ki a versenyből
Joe Biden elnök és Donald Trump republikánus elnökjelölt, volt amerikai elnök részt vesz a CNN elnökjelölti vitáján a CNN stúdiójában a Georgia állambeli Atlantában 2024. június 27-én
Fotó: AFP/Getty Images/Getty Images North America/Justin Sullivan

A vitát követően, amelyen Biden még demokrata párttársai is nagyrészt lehúzták, a pártban sokan azt javasolták, hogy az elnököt le kellene váltani a november 5-i voksoláson.

A The Hill által látott szöveges üzenetben Schuster a jelek szerint igyekszik megnyugtatni az elnök támogatóit, hogy folytatja az újraválasztás érdekében tett erőfeszítéseit.

„Természetesen nem lép vissza” – írta a kampány szóvivője.

Az elnök csapatának egy másik tagja a Politico című lapnak azt mondta, hogy Biden azért marad a versenyben, mert ő „az egyetlen ember, aki valaha is legyőzte Donald Trumpot, és újra meg fogja tenni”.

Maga Biden is elutasította azt a felvetést, hogy ki kellene szállnia a versenyből, és a csütörtöki eseményt követően egy Waffle House-ban újságíróknak azt magyarázta, hogy „nehéz egy hazuggal vitázni”.

Kapcsolódó írásaink