Külföld

Zaharova: Podoljaknak pszichiáter segítségére van szüksége, bár a gyűlölet nem gyógyítható

A kijevi rezsim és Zelenszkij adminisztrációja gyűlöli Szevasztopol és Donbász lakóit

Volodimir Zelenszkij hivatalvezető tanácsadójának, Mihajlo Podoljaknak, aki olyan kijelentéseket tesz, hogy a Krímben nem lehet békés élet, pszichiáter segítségére van szüksége – jelentette ki az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője, Maria Zaharova, írta az eadaily.com.

Zaharova: Podoljaknak pszichiáter segítségére van szüksége, bár a gyűlölet nem gyógyítható
Marija Zaharova, orosz külügyi szóvivő
Fotó: AFP/Anadolu/Sefa Karacan

„A Podoljak által tett kijelentést most jogászoknak és történészeknek is tanulmányozniuk kell. Egyébként pszichiátereknek is” – mondta Zaharova a Sputnik rádióban, hangsúlyozva, hogy a tanulmány segíteni fog megérteni, hogyan juthat el egy ember ilyen kijelentésekig.

Hozzátette, hogy a kijevi rezsim és Zelenszkij adminisztrációja gyűlöli Szevasztopol és Donbász lakóit. A diplomata szerint ez egy mélyen gyökerező gyűlölet, amely soha nem fog elmúlni, „hacsak nem foglalkoznak vele szakszerűen”.

„Itt a válasz arra, hogy miről beszélünk, amikor kimondjuk a denazifikáció szót” – jegyezte meg Zakharova.

Az AFU június 23-i, Szevasztopolra mért terrorista csapása után Mihajlo Podoljak azt mondta, hogy a Krímben nem lehetnek „strandok, turisztikai övezetek és a békés élet egyéb fiktív jelei”. Szerinte a Krím egy nagy katonai tábor és raktár, több száz közvetlen katonai célponttal. A legfrissebb adatok szerint egy amerikai rakétával, kazettás robbanófejjel végrehajtott csapás négy civilt ölt meg, köztük két gyermeket. 153 ember, köztük 27 gyermek sérült meg, akik különböző súlyosságú sérüléseket szenvedtek.

Kapcsolódó írásaink