Külföld

Hadijelentés: Három HIMARS sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők

Az orosz védelmi tárca szerint a fegyveres erők hatból négy frontszakaszon nyomultak előre Ukrajnában szerdán, miközben 11 ukrán ellenrohamot vertek vissza

Az amerikai HIMARS rakétarendszer három indítóállását, valamint egy hozzá tartozó szállító- és töltőjárművet semmisített meg az orosz hadsereg a fegyverzet használatát biztosító külföldi szakemberekkel együtt – közölte szerdán az orosz védelmi minisztérium. Hozzátették: Az ukrán hadseregnek több mint 1800 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a frontvonalon.

Hadijelentés: Három HIMARS sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők
Hadijelentés: három HIMARS rakéta-sorozatvetőt semmisítettek meg az orosz erők június 26-án (képünk illusztráció)
Fotó: NorthFoto

A védelmi minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett egyebek mellett egy drónösszeszerelő műhelyt, nyolc lőszerraktárat, két harckocsit, nyolc páncélozott harcjárművet, köztük két Bradley gyalogsági harcjárművet, egy amerikai M109-es Paladin önjáró tarackot, HIMARS sorozatvetők két rakétáját, továbbá 76 drónt – közölte az oroszhirek.hu.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek szerdán ukrán tüzérségi és dróntámadást. A Horlivkához közeli Sahti községben két gyermek sebesült meg ukrán tüzérségi tűzben.

Kapcsolódó írásaink