Külföld

Sebastian Kurz: Meg kell kezdeni a tárgyalásokat

Szerinte Oroszország hihetetlen elszántságot mutat

A nyugati országoknak az ukrajnai ellenségeskedések tárgyalásos úton történő beszüntetésére kellene törekedniük – jelentette ki Sebastian Kurz volt osztrák kancellár a Blick című svájci lapnak adott interjújában, írta a gazeta.ru.

Sebastian Kurz: Meg kell kezdeni a tárgyalásokat
Sebastian Kurz volt osztrák kancellár kihangsúlyozta, hogy az Orosz Föderáció atomhatalom
Fotó: AFP/Helmut Fohringer

Szerinte Oroszország hihetetlen elszántságot mutat. A volt kancellár azt is megjegyezte, hogy az Orosz Föderáció atomhatalom.

„Egyszerűen csak meg kell kezdeni a tárgyalásokat” – mondta.

Kurz annak a véleményének is hangot adott, hogy a nyugati államoknak fel kell hagyniuk a „tömbös gondolkodással”, céljuknak a „tűzszünetnek és a vérontásnak” kell lennie Ukrajnában. Ellenkező esetben Európának félnie kell attól, hogy „a világot blokkokra osztja”, és ennek negatív következményei lesznek a világgazdaságra nézve – vélekedett.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök ezt megelőzően legfontosabb pontjai közé sorolta az ukrajnai konfliktus lezárását. Azt is mondta, hogy a NATO katonai missziót hajtana végre Ukrajnában, de Budapest nem vesz részt benne.

Korábban a szerb elnök, Aleksandar Vučić azt mondta, hogy az ukrajnai konfliktus fokozatosan katasztrófába sodorja a világot.

Kapcsolódó írásaink