Külföld

Medvegyev: Nincs különbség a Bandera-rezsim és az Egyesült Államok között

„Ami történt, az nem katonai akció, hanem alattomos és aljas terrortámadás népünk ellen”

Az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese egyenlő jelzőt tett az amerikai hatóságok, a Bandera-rezsim és az „őrült fanatikusok” közé, számol be az oroszhirek.hu.

Medvegyev: Nincs különbség a Bandera-rezsim és az Egyesült Államok között
Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese
Fotó: NorthFoto

„Ami történt, az nem katonai akció, hanem alattomos és aljas terrortámadás népünk ellen, ráadásul egy ortodox ünnepen történt, akárcsak a szélsőségesek által Dagesztánban végrehajtott mészárlás. Éppen ezért most már nem teszünk különbséget egyikük között sem, legyen az az amerikai hatóságok, a Bandera-rezsim vagy az őrült fanatikusok” – írta Telegram-csatornáján, kommentálva az ukrán rakétacsapást Szevasztopol ellen és a militánsok Derbent elleni támadását.

„Az amerikai rohadékok kazettás lőszerrel látják el a banderistákat, és segítenek nekik célpontokat célba venni. A kijevi rohadékok egy civilekkel teli tengerpartot választanak célpontnak, és megnyomják a gombot. Mindketten a pokolban fognak égni, remélhetőleg nem csak a szakrális lángokban, hanem még előtte a földi tűzben” – írta.

Részvétét fejezte ki a megöltek családjainak, a sérülteknek pedig mielőbbi gyógyulást kívánt.

Vasárnap az ukrán csapatok kazettás bombákat hordozó ATACMS taktikai rakéták bevetésével támadást intéztek polgári infrastruktúra ellen Szevasztopolban. Négy rakétát az orosz légvédelmi rendszerek lelőttek. Egy további rakéta felrobbant a város felett. A jelentések szerint négy civil, köztük két gyermek meghalt. Több mint 120 ember megsérült.

Az orosz Nyomozó Bizottság terrorizmus vádjával büntetőeljárást indítot.

Vlagyimir Putyin orosz elnök részvétét fejezte ki a szevasztopoli lakosoknak.

Június 24-ét gyásznappá nyilvánították Szevasztopolban és a Krímben.

Kapcsolódó írásaink