Külföld

Magyar lovak a brit királyi udvarban

A lipicaiakat III. Károly király koronázási ajándékaként adta át az udvarnak a honvédelmi tárca vezetője

A honvédelmi miniszter a Brit Királyi Hadsereg részére adta át a nemes állatokat, amire ezelőtt még nem volt példa – írja Magyar Nemzet.

Magyar lovak a brit királyi udvarban
Két magyar lipicai lovat adott át Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a brit királyi udvarnak III. Károly király koronázására, Magyarország ajándékaként
Fotó: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf - Csomor Ádám

A koronázási ajándék átadásáról Szalay-Bobrovniczky Kristóf a közösségi oldalán is beszámolt, a honvédelmi miniszter azt írta:

A lovakat a brit királyi család fogja reprezentációs célra használni – hangsúlyozta: mindez a magyar lótenyésztés nemzetközi hírnevét öregbíti.

Hasonlóra igen, ilyenre azonban még nem volt példa

Korábban kerültek magyar lovak a Brit Királyi Hadsereghez, arra azonban még nem volt példa, hogy Magyarország kifejezetten a brit királyi család részére ajándékozott volna lovakat – fejtette ki. A két – nyolc-, illetve hatéves – heréltet Szilvásváradról, az Állami Ménesgazdaság méneséből választotta ki ez év elején III. Károly király főistállómestere és a királyi főkocsis.

Mindkét állat nemzetközi szintű fogatos és nyereg alatti kiképzést kapott, így kiválóan megfelelnek majd a brit királyi udvar reprezentációs céljaira.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

Lara aspeni esküvője

ĀInside DJ Illenium és Lara McWhorter aspeni esküvőjén volt minden: csokis tej,zene,nagy szél, lovak és sok-sok ruhaváltás