Külföld

Lavrov Ukrajna 1991-es határokon belüli megőrzésének feltételét nevezte meg

Emlékeztetett az ukrán hatóságok képviselőinek azon kijelentéseire is, amelyekben az oroszok „likvidálásával” fenyegetőztek

Ukrajna megtarthatta volna az 1991-es határokat a rendezési megállapodás teljesítése esetén, amelyhez Oroszország is hozzájárult. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megnevezte azt a feltételt, amellyel Kijev megtarthatja a területeket – írja a RIA Novosztyi cikke alapján a lenta.ru.

Lavrov Ukrajna 1991-es határokon belüli megőrzésének feltételét nevezte meg
Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Ukrajna területi integritását azok keze által rombolta le, akik államcsíny révén kerültek hatalomra
Fotó: AFP/Anadolu/Russian Fed. Council Press Service

„Ha nem hiúsult volna meg a 2014. februári rendezési megállapodás, amelyhez többek között Oroszország is hozzájárult, akkor Ukrajna most az 1991-es határokban lenne, azokban, amelyekről most oly érzékien álmodozik. Területi integritását azok keze által rombolta le, akik államcsíny révén kerültek hatalomra” – mondta.

Korábban Szergej Lavrov azt is mondta, hogy nem követi az ukrán külügyminisztérium kijelentéseit a következő „békekonferenciáról”.

Emlékeztetett az ukrán hatóságok képviselőinek azon kijelentéseire is, amelyekben az oroszok „likvidálásával” fenyegetőztek, miután Moszkva visszaadja a Krímet és Donbászt, ami szerintük meg is fog történni.

Kapcsolódó írásaink