Külföld

Zelenszkijt átverték

Saját emberei vezették félre

A kijevi rezsim vezetését, élén Volodimir Zelenszkijjel, félrevezették az AFU védelmi vonalainak állapotáról a Harkivi területen – írta a RIA Novosztyi nyomán az Eadaily.com.

Zelenszkijt átverték
Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke
Fotó: AFP/dpa Picture-Alliance/dpa/Michael Kappeler

Mykhaylo Bondar, a Verhovna Rada parlamenti képviselője elmondta, hogy Zelenszkijt és más tisztviselőket a határvédelmi vonalra tett ellenőrző utak során egyetlen bemutatóhelyre vitték.

Kijevből magas rangú látogatók utaztak, rögzítették ezt az építkezést, és jelentették, hogy az sikeresen folyik mind Szumi, mind Harkiv irányában.

De végül kiderült, hogy mindannyian – és maga az ukrán elnök is – ugyanoda érkeztek. Valamiféle szemléltető erődítési objektumot építettek ott, ahol az ukrán védelem sérthetetlenségéről készíthettek fotókat.

Bondar hangsúlyozta, hogy valójában a védelmi vonal minden más, határ menti szakasza kapkodva, befejezetlenül vagy egyáltalán nem készült el.

Mint ismeretes, a harkivi területi katonai közigazgatás vezetője, Oleh Szinegubov ellopta az erődítmények építésére szánt pénzt. A milliós szerződésekre szánt pénzeket olyan cégeknek utalta át, amelyeken „fiktív működésre utaló jelek” voltak.

Kapcsolódó írásaink