Külföld

Az oroszellenes lépések is ártanak a Boeingnek

Nehézségekbe ütközött a Boeing amerikai repülőgépgyártó vállalat az új termékei előállítása során – írta meg a Wall Street Journal. Mindennek oka pedig az Oroszország ellen bevezetett szankciókban kereshető.

Az oroszellenes lépések is ártanak a Boeingnek
Újabban erősen rájár a rúd a repülőgépgyártóra (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/NurPhoto/Urbanandsport

Nem sokkal az ukrajnai különleges hadművelet kezdete után a Boeing 787 Dreamlinerhez hőkezelő berendezéseket gyártó RTX leállította oroszországi működését – írta meg a minap a Wall Street Journal. Mint az Oroszhírek.hu idézi, akkoriban a szállítások mennyisége megfelelt a keresletnek, de most, hogy a multi megpróbálja felpörgetni a termelést, kiderült, hogy a cég amerikai és brit kapacitása nem elegendő erre.

A hiány nyomában különböző problémák léptek föl – sajnos egyre gyakrabban. Emlékezetes, hogy Andrzej Duda lengyel államfőnek például az Egyesült Államokból hazatérve egy pótgépet kellett használnia, miután az elnöki 737-es gépen meghibásodást észleltek. Január 5-én pedig az Alaska Airlines egyik Boeing 737 MAX 9-es gépe a levegőben elveszítette a törzsének egy részét, és az utastérben nyomáscsökkenés következett be.

Hozzáteszik, a Boeingnek két nagy részlege van: a Boeing Commercial Airplanes, amely polgári repülőgépeket épít, és az Integrated Defense Systems, amely űr- és katonai programokat hajt végre.

Kapcsolódó írásaink