Krónika

A Boeing átka ismét lecsap

A United Airlines gépét hajtóműproblémák miatt Denverbe irányították át

Egy Boeing 777-200-nak a denveri nemzetközi repülőtéren kellett leszállnia hajtóműprobléma miatt – írja a dailymail.co.uk.

A Boeing átka ismét lecsap
A United Airlines Boeing 777-200 típusú repülőgép hajtóműproblémái miatt kényszerleszállást hajtott végre, a fedélzeten tartózkodók közül senki sem sérült meg (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/NurPhoto/Nicolas Economou

A United Airlines San Franciscóból Párizsba tartó járatát át kellett irányítani, miután a Boeing repülőgépénél hajtóműproblémák keletkeztek – írja dailymail.co.uk.

A Flightradar24-en látható útvonalon a repülőgép észak felé, a kanadai határ felé tartott, mielőtt délre, a coloradói város felé fordult volna.

A United közleményében azt írta, hogy a járat biztonságosan landolt, és mind a 273 utas és a 12 fős személyzet leszállt.

Ez a legújabb incidens egy újabb fiaskó a már eddig is küszködő repülőgép-gyártó számára, mivel továbbra is küzdenek a folyamatos biztonsági problémákkal.

A vállalatot számos gond sújtotta, köztük egy majdnem katasztrofális incidens januárban, amikor az Alaska Airlines 737 MAX 9-es repülőgépének egyik törzspanelje felrobbant repülés közben.

A hónap elején egy másik 777-200-as szintén San Franciscóból indult a japán Oszakába, amikor a kereke leszakadt.

A vállalat szerint a meghibásodott kulcsfontosságú alkatrész eltávolítását részletező szükséges dokumentumok soha nem készültek el.

Kapcsolódó írásaink