Külföld

Orosz ENSZ-képviselő: Ukránok tízezrei mennek a húsdarálóba

Az Ukrajnának nyújtott új amerikai segélycsomag nem fogja megmenteni Kijevet – jelentette ki Dmitrij Poljanszkij, Oroszország állandó ENSZ-képviselőjének első helyettese a Komszomolszkaja Pravda szerint.

Orosz ENSZ-képviselő: Ukránok tízezrei mennek a húsdarálóba
Újabb amerikai fegyverszállítmányok és pénz érkezhet Ukrajnába, de az oroszok szerint ez a végeredményen nem sokat változtat
Fotó: AFP/Sergei Supinsky

„Ez történik, ha az államfő nem törődik a népével, és eladja az országát. Nincs mit ünnepelni itt” – írta a diplomata az X (korábban Twitter) közösségi oldalon, Volodimir Zelenszkij bejegyzését kommentálva. Az ukrán elnök arról posztolt, hogy a nyugati támogatásnak köszönhetően tovább tudnak harcolni.

Poljanszkij azt jósolta, hogy most Ukrajna „egy kicsit tovább fog működni, több pénz kerül a zsebekbe, több fegyvert lopnak el, és ukránok tízezrei mennek a húsdarálóba”.

Ismert, a hétvégén az amerikai parlamenti képviselők egyszerre 95 milliárd dollárt utaltak ki Izraelnek, Tajvannak és Ukrajnának. A képviselőház 311 tagja szavazott az Ukrajnának szánt újabb juttatások mellett, 112-en ellene.

Korábban Poljanszkij azt mondta, hogy Ukrajna elszalasztotta a lehetőséget egy kedvező békeszerződés megkötésére. Megjegyezte, hogy bármilyen fegyverért könyörög Zelenszkij amerikai látogatása során, azt az orosz hadsereg „ledarálja”.

A diplomata azt tanácsolta Ukrajna szövetségeseinek, hogy készüljenek fel, és vonják le a következtetéseket, mielőtt „a süllyedő kijevi rezsim magával rántja önöket is az örvényébe”.

Kapcsolódó írásaink