Külföld

Terrorfenyegetés árnyékolja be a labdarúgó Bajnokok Ligája párizsi negyeddöntőjét

A dzsihadisták egyértelmű fenyegetést küldtek

Jelentősen megerősítették a biztonsági intézkedéseket Párizsban a Paris Saint-Germain – FC Barcelona szerdai mérkőzése előtt, miután az Iszlám Állam dzsihadista csoport „egyértelmű fenyegetést” küldött a Bajnokok Ligája negyeddöntőjére – jelentette be kedden Gérald Darmanin francia belügyminiszter.

Terrorfenyegetés árnyékolja be a labdarúgó Bajnokok Ligája párizsi negyeddöntőjét
Jelentősen megerősítették a biztonsági intézkedéseket Párizsban a Paris Saint-Germain – FC Barcelona szerdai mérkőzése előtt
Fotó: AFP/Franck Fife

„A rendőrségi prefektus, akivel ma kora reggel egyeztettem, jelentősen megerősítette a biztonsági intézkedéseket” – mondta a tárcavezető egy sajtótájékoztatón, utalva az Iszlám Állam „nyilvánosan közzétett egyértelmű fenyegetésére”.

„Az Iszlám Állam az egyik kommunikációs ügynökségén keresztül megfenyegette a Bajnokok Ligája negyeddöntőit, nem konkrétan Franciaországban” – idézett az AFP francia hírügynökség egy belügyi forrást.

„Ma reggel megkértem a belbiztonsági főigazgatót, hogy továbbítsa a birtokunkban lévő információkat a negyeddöntőnek otthont adó többi ország többi szolgálatának” – mondta Darmanin. A Belbiztonsági Főigazgatóság (DGSI) „különösen keményen dolgozik azon, hogy megelőző, vagy szükség esetén segítő információkkal szolgáljon” – tette hozzá.

Az Iszlám Állam „felelős a legutóbbi nyolc franciaországi támadásért” – emlékeztetett a belügyminiszter, miközben azt szorgalmazta, hogy „ne dőljünk be annak, amire a terroristapropaganda törekszik, azaz ne próbáljunk mindenhol félelmet és terrort kelteni”.

Kapcsolódó írásaink