Külföld

Ukrán katonák lőtték agyon katonatársaikat a Dnyepernél, majd elrejtették a holttesteket

Videó készült a tragikus esetről

Két ukrán katona a Dnyeper folyó jobb partján lelőtte két katonatársát, a halottakat egy csónakba rejtették, azt eltolták a parttól és elmenekültek – derül ki azokból a felvételekből, amelyeket egy orosz felderítő helikopter rögzített, amely a Dnyeper vizei felett, a Herszon régióban tevékenykedett – írta meg a ria.ru.

Ukrán katonák lőtték agyon katonatársaikat a Dnyepernél, majd elrejtették a holttesteket
Ukrán katonák a Dnyeper folyónál (képünk illusztráció)
Fotó: Hans Lucas via AFP/Virginie Nguyen Hoang

„Felderítő helikopterünk, amely a Dnyeper vizei felett a Herszon régióban végzett feladatot, szokatlan eseményt rögzített az ellenséges egységnél. Egy négy ukrán katonából álló csoport közeledett a frontvonalon lévő vízi járművükhöz. Közvetlenül a csónak közelében állítólag vita alakult ki a katonák között, aminek következtében a víz mellett álló két katona lelőtt két, a parttól távolabb álló katonát. A halottak holttesteit ezután a csónakba pakolták, majd a csónakot a parttól távol kikötötték” – mondta a forrás.

Az orosz biztonsági erők úgy vélik, hogy az ukrán katonák között azért alakulhatott ki konfliktus, mert a csoport egyik fele nem akart a Dnyeper jobb partjáról a bal partra átkelni. Elképzelhető, hogy azok az ukrán katonák, akik nem akartak átkelni a Dnyeper bal partjára, lelőtték katonatársaikat, akik újabb öngyilkos partraszállásra kényszerítették volna őket.

Objektum doboz


Kapcsolódó írásaink