Külföld

Újabb pofon Ukrajnának az Egyesült Államoktól

Az USA hitel formájában akarja nyújtani a támogatást Ukrajnának

Az Ukrajnának nyújtott támogatást is magában foglaló törvénytervezet tárgyalása azután kezdődik, hogy Egyesült Államok képviselőházának honatyái visszatérnek a húsvéti szabadságról, és a jogszabályban lesz „néhány fontos újítás is” – számolt be hétfőn az rbc.ua hírportál Mike Johnsonnak, a képviselőház elnökének a The Hill című amerikai lapnak adott interjújáról, amelyről a karpatalja.info is írt.

Újabb pofon Ukrajnának az Egyesült Államoktól
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A jelentés szerint Johnson jelezte, hogy a jelenlegi ülésszakban azon tevékenykedett, hogy kidolgozza a csomagot, amelyet a képviselőházi szünet után szavazásra bocsát. „Felhívom a figyelmet, mit kell tennünk a megosztott kormányzás korszakában – történelmi konszenzust kell kialakítanunk. Ha pártpolitikai intézkedést akarunk előmozdítani, szó szerint minden parlamenti képviselőre szükségem van. És néhány dolognak kétpártinak kell lennie” – mutatott rá.

A képviselő-testület elnöke hozzátette: ha a kiegészítésekről van szó, akkor a konszenzus elérésén kell dolgozni. A „fontos újítások” között Mike Johnson példaként említette a hitelnyújtás lehetőségét Ukrajnának, megjegyezve, hogy ez az ötlet népszerűségre tett szert, és megnyugtatja a konzervatívokat.

Kapcsolódó írásaink