Külföld

Ijesztő üzenet Ukrajnából

„Az nem fog menni, hogy a szövetségesek csak ülnek és várnak”

Nem lehetnek illúziók, hogy a szövetségesek csak ülnek és várnak, rohamosan növelniük kell a fegyverek gyártását, és telíteniük kell velük Ukrajnát – szólított fel hétfőn Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója a Twitteren, számolt be az rbc.ua hírportál alapján a karpatalja.info.

Ijesztő üzenet Ukrajnából
Mihajlo Podoljak
Fotó: AFP/Genya Savilov

A jelentés szerint Podoljak azt írta: „Nincsenek illúziók. Nincs állóháború (nincs előrenyomulás, de a harcok intenzitása rendkívül nagy), a befagyás jelei sem mutatkoznak. Oroszország nem oldotta meg fő feladatait (közte a szuverén állam elpusztítását, idegen területek megszállását és jogi megszilárdítását, a nem lojális nagy lakossági csoportok kiszűrését/deportálását és megsemmisítését) illetően, és ezért folytatja az eszkalációt.”

Az elnöki hivatalvezető hangsúlyozta: Oroszország minden erőforrását bedobja a háborúba, és egy ilyen háborúnak csak katonai megoldása lehet. „Ezért még egyszer: ne legyenek illúzióik, nem fog menni, ha csak ülnek és várnak, akkor is drámaian növelniük kell a haditermelést és telíteniük kell Ukrajnát paritásos mennyiségű fegyverrel. Minél hamarabb, annál jobb lesz a hatékonyság és a helyzet” – mutatott rá Mihajlo Podoljak.

Kapcsolódó írásaink