Külföld

Oroszország a nemzet ellenségévé nyilváníthatja leghíresebb popsztárját

A 74 éves Alla Pugacseva merész kijelentést tett az ukrajnai háborúról

Az orosz ügyészek arra kérték az igazságügyi minisztériumot, hogy fontolja meg Alla Pugacseva, a szovjet popzene királynőjének „külföldi ügynökként” való megjelölését, ami hivatalosan is a Kreml ellenségének minősítené Oroszország leghíresebb sztárját – közölte a Mandiner.

Oroszország a nemzet ellenségévé nyilváníthatja leghíresebb popsztárját
Alla Pugacseva, orosz popénekesnő
Fotó: AFP/Natalia Kolesnikova

Pugacseva, aki nemzedékeknek volt popikonja, undorát fejezte ki az ukrajnai háborúval kapcsolatban – olvasható a Guardian cikkében.

A 2022-es évben azt mondta, hogy a háború illuzórikus célokért katonákat öl, az egyszerű embereket terheli, és Oroszországot páriává teszi. A hónap elején a 74 éves nő azt mondta, hogy egyetlen normális ember sem térne vissza Oroszországba. Pugacseva jelenleg külföldön tartózkodik. Vitalij Borodin, egy korrupcióellenes csoportot vezető aktivista, aki rendszeresen szerepel az állami televízióban, hivatalos kérelmet nyújtott be Pugacseva külföldi ügynökként való elismerésére.

Ezután Borodin nyilvánosságra hozta a főügyészség levelét, amelyből kiderül, hogy az igazságügyi minisztériumhoz kérelmet nyújtottak be ennek megfontolására. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője azt mondta, hogy nem hallott hivatalos nyilatkozatot az ügyben.

Kapcsolódó írásaink