Külföld

Moszkva szerint sikerült meghiúsítani egy újabb merényletet

Az orosz biztonsági szolgálat pénteken arról tájékoztatott, hogy őrizetbe vették egy közép-ázsiai ország három állampolgárát, akik pokolgépes merényletet akartak elkövetni Oroszország délnyugati részében, egy héttel a 144 halálos áldozatot követelő krasznogorszki támadás után.

Moszkva szerint sikerült meghiúsítani egy újabb merényletet
Három, közép-ázsiai férfi akart pokolgépet robbantani az FSZB szerint
Fotó: AFP/Anadolu Agency/Sefa Karacan

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatnak (FSZB) az orosz hírügynökségek által idézett közleménye szerint a szolgálat meghiúsította három, az egyik közép-ázsiai országból származó férfi terrorcselekményeit, akit a Sztavropoli területen akartak pokolgépet felrobbantani egy nyilvános helyen.

A RIA Novosztyi orosz állami hírügynökség szerint a gyanúsítottak lakásában házilagos készítésű pokolgéphez szükséges robbanószerkezetet és vegyi anyagokat találtak.

A bejelentés egy héttel azután történt, hogy az orosz főváros közelében fekvő Krasznogorszk Crocus City Hall nevű koncerttermében merényletet követtek el, amelyben 144-en meghaltak és 360-an megsebesültek. A merénylet elkövetését az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára. A merénylet után tizenkét embert vettek őrizetbe, közöttük a négy támadással gyanúsított férfit, akik a közép-ázsiai volt Tádzsikisztánból származnak, ahol az Iszlám Állam aktív.

Kapcsolódó írásaink