Külföld

Kiderült, mi vár a baltimore-i hídnak ütköző hajó legénységére

A hajó legénysége akár két hétig is ott ragadhat a hajón

Két hétig is a fedélzeten rekedhet annak a hajónak a legénysége, amely az amerikai Baltimore városában egy hídnak ütközött – jelentette a Daily Mail című brit lap, számol be a ria.ru.

Kiderült, mi vár a baltimore-i hídnak ütköző hajó legénységére
2024. március 26-án összeomlott Baltimore-ban a Francis Scott Key híd, elzárva az Egyesült Államok egyik legforgalmasabb kereskedelmi kikötőjét, miután egy súlyosan megrakott teherhajó az egyik tartóoszlopnak ütközött. Hat ember eltűnt, ők a hídon kátyúkat javító éjszakai építőbrigád tagjai voltak
Fotó: AFP/Anadolu/Lokman Vural Elibol

Mint megjegyezték, a kéthetes késés oka lehet, hogy a híd egy része a hajó tatjára dőlt, és a törmelék eltávolítása során a legénységnek figyelnie kell a hajó rendszereit.

Az amerikai Maryland államban, Baltimore-ban lévő Francis Scott Key Key autópályahíd kedd reggel összeomlott, miután egy hajó a pillérnek ütközött. A helyi rendőrség és a kormányzó szerint nem találtak bizonyítékot a terrortámadás verzió alátámasztására, baleset történt.

A szingapúri zászló alatt közlekedő Dali teherhajó a jelentések szerint Baltimore-ból a Srí Lanka-i Colombóba tartott. A Daily Mail szerint a hajó legénysége 22 indiai állampolgárból áll, akik közül senki sem sérült meg súlyosan az incidensben.

Kapcsolódó írásaink