Külföld

Volodimir Zelenszkij: Vlagyimir Putyin választási csalásának nincs legitimitása

Zelenszkij szerint Putyin az utóbbi napokban egy újabb választási színjátékot rendezett meg

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint „semmilyen legitimitása sincsen” Vlagyimir Putyin hivatalban lévő orosz elnök újabb választási győzelmének.

Volodimir Zelenszkij: Vlagyimir Putyin választási csalásának nincs legitimitása
Zelenszkij szerint Putyin az utóbbi napokban egy újabb választási színjátékot rendezett meg.
Fotó: AFP/Ozan Kose

„Ennek a választási csalásnak nincs legitimitása és nem is lehet” – hangoztatta az ukrán államfő vasárnap esti videóüzenetében.

„Ennek a személynek (Putyin) a hágai vádlottak padján a helye, erről kell gondoskodnunk és mindenkinek, aki az életet és a tisztességet becsüli a világon” – tette hozzá.

Zelenszkij szerint Putyin az utóbbi napokban egy újabb választási színjátékot rendezett meg. „Mindenkinek a világon egyértelmű, hogy ez a figura, mint már oly gyakran a történelemben, egyszerűen hatalomittas, és mindent megtesz, hogy élete végéig kormányozhasson – mondta. – Nincs olyan aljasság, amit ne követne el, hogy ezzel meghosszabbíthassa saját hatalmát” – tette hozzá.

Zelenszkij az ukrajnai háborúra tekintettel igazságot követelt. „Igazságos megtorlásra van szükség mindazért, amit orosz gyilkosok elkövettek Putyin élete végéig tartó hatalmáért – hangoztatta. – Csak egyvalamitől fél, az pedig az igazságosság” – tette hozzá.

Kapcsolódó írásaink