Külföld

Donald Trump ismeretlen nyelvekkel riogatja az amerikaiakat

Szerinte az egész országban nincs olyan oktató, aki beszélné ezeket a nyelveket

Donald Trump hosszú ideje figyelmeztet a déli határon történő, illegális bevándorlás veszélyeire, a kampányának ez az egyik központi eleme, írja az NBC News, számol be az Rtl.hu.

Donald Trump ismeretlen nyelvekkel riogatja az amerikaiakat
Donald Trump a 2024-es elnökválasztási kampányán a Szavazzatok! elnevezésű gyűlésen a Greater Richmond Convention Centerben, a virginiai Richmondban
Fotó: AFP/Saul Loeb

Trump eddig a mexikóiakat állította be erőszaktevőknek, kábítószer-kereskedőkkel és bűnözőkkel azonosította őket, most azonban behozott egy új elemet: azzal riogat, hogy ismeretlen nyelveket vezetnének be az Egyesült Államokban.

A múlt hónapban, a Washington D.C. közelében tartott Konzervatív Politikai Akció Konferencián nagy tömeg előtt beszélve Trump kifejezte aggodalmát az országba behatoló nyelvek miatt, hangsúlyozva, hogy nincs az egész országban olyan oktató, aki képes lenne beszélni ezeket az ismeretlen nyelveket, amelyeket „példa nélkülinek” és aggasztónak tart.

Később Texas kormányzójával, Greg Abbott-tal találkozott, Trump ezen az eseményen is elismételte az aggodalmát. A volt elnök azt állította, hogy hogy az országba belépő bevándorlók „igazán idegen nyelveken” beszélnek. Az Eagle Pass-i határon tett túra után hangsúlyozta, hogy senki sem beszéli ezeket a nyelveket az Egyesült Államokban.

Egy szombati virginiai rendezvényen Trump arról beszélt, hogy a New York-i osztálytermek már így is túlterheltek a külföldi országok diákjaival, itt is már az idegen nyelvek dominálnak.

Kapcsolódó írásaink