Külföld

Kijev tagadja, hogy elvesztette volna az ellenőrzést egy hídfőállás fölött

Vlagyimir Putyin azt közölte, hogy orosz ellenőrzés alá került Krinki település a Dnyeper bal partján

Az ukrán hadsereg tagadta szerdán, hogy elvesztette volna az ellenőrzést a Dnyeper bal partján lévő Krinki település hídfőállása fölött, ahogy azt egy nappal korábban Moszkva állította.

Kijev tagadja, hogy elvesztette volna az ellenőrzést egy hídfőállás fölött
Ukrán katonák a frontvonal lövészárkaiban, Bahmut irányában, ahol továbbra is összecsapások zajlanak Oroszország és Ukrajna között, Donyeck megyében
Fotó: AFP/Anadolu/Ignacio Marin

„Dél-Ukrajna védelmi erői továbbra is tartják állásaikat, és jelentős veszteségeket okoznak az ellenségnek” – jelentette ki a közösségi médiában az ukrán hadsereg déli parancsnoksága.

Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden azt közölte, hogy orosz ellenőrzés alá került Krinki település a Dnyeper bal partján, Herszon megyében, ahol az ukrán hadsereg hídfőállás kiépítésével próbálkozott.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter pedig azt mondta, hogy Krinki visszavétele „pontot tett” a nyáron elkezdett ukrán ellentámadás végére.

Krinki falu Oleski és Nova Kahovka között, a Dnyeperbe ömlő Krinka folyó partján fekszik, és szigetek választják el a folyó fő medrétől. A folyó bal partja orosz ellenőrzés alatt áll, de Ukrajna ezen a részen többször is megpróbált partra szállni, és Krinkinél a hídfőállást kiszélesíteni.

Kapcsolódó írásaink