Külföld

Szörnyű, sötét titok derült ki a Baerbock családról

Annalena Baerbock elvileg semmiről sem tudott

Annalena Baerbock német külügyminiszter nagyapja, akiről gyakran beszél a megemlékezéseken, lelkes náci volt és a Wehrmacht tisztje – írja történelmi dokumentumokra hivatkozva a Bild információi alapján a ria.ru.

Szörnyű, sötét titok derült ki a Baerbock családról
Annalena Baerbock
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/DPA/Ilia Yefimovich

„Waldemar Baerbock nem csak tiszt volt, hanem a nemzetiszocializmus lelkes támogatója” – áll a cikkben.

A második világháború alatt légvédelmi mérnök volt. A dokumentumok szerint Baerbock nagyapja nemcsak, hogy olvasta Hitler Mein Kampf című könyvét, hanem teljes mértékben támogatta a rezsimet. Ráadásul 1944-ben megkapta a kardokkal kitüntetett Háborús Érdemkeresztet.

Waldemar Baerbock unokája és a jelenlegi külügyminiszter megemlítette, hogy nagyapja a Wehrmacht soraiban harcolta végig a háborút, de a hitéről nem mondott semmit.
„Amikor Annalena Baerbock a nagyapját említette a beszédeiben, tudta-e, hogy ő nem csak egy harmincas évei elején járó tiszt volt, hanem valószínűleg a szíve mélyén meggyőződéses nemzetiszocialista?” – tűnődött a kiadvány.

A külügyminisztérium a bulvárlap megkeresésére azt válaszolta, hogy Baerbock nem tudott ilyen dokumentumokról. Ugyanakkor a Bild megjegyzi, hogy szinte minden Wehrmacht szolgálati dossziéban szerepel egy megjegyzés, hogy a nemzetiszocializmus feltétlen híve-e valaki.

Kapcsolódó írásaink