Külföld

Medvegyev: Közeleg az apokalipszis, mindennek vége lesz

A Biztonsági Tanács helyettes vezetője szerint Oroszország háború esetén kénytelen lenne különleges robbanófejű rakétákat használni

Oroszországnak „aszimmetrikusan kell majd válaszolnia”, és „különleges robbanófejjel ellátott” rakétákat kell bevetnie a NATO-val való háború esetén – írta Telegram-csatornáján Dmitrij Medvegyev, az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője a Tass.ru beszámolója szerint.

Medvegyev: Közeleg az apokalipszis, mindennek vége lesz
Dimitrij Medvegyev
Fotó: AFP/Pool/Yekaterina Shtukina

Megjegyezte, hogy „ha, ne adj' Isten, egy ilyen háború bekövetkezik, az nem az alapforgatókönyvet fogja követni”, és „nem lövészárkokban, tüzérség, páncélozott járművek, drónok és a REB (elektronikus hadviselés) eszközeinek használatával fogják megvívni”. „A NATO egy hatalmas katonai blokk, a szövetség országainak lakossága csaknem egymilliárd ember, és együttes katonai költségvetésük elérheti a másfél billió dollárt” – mutatott rá Medvegyev.

„Ezért, tekintettel katonai lehetőségeink összehasonlíthatatlanságára, egyszerűen nem lesz más választásunk. A válasz aszimmetrikus lesz. Speciális robbanófejjel ellátott ballisztikus és cirkálórakétákat (speciális robbanófejjel ellátott rakéták, azaz nukleáris fegyverek) fogunk bevetni országunk területi integritásának védelmére. Ez a katonai dokumentumainkon alapul, és mindenki számára jól ismert. És ezzel közeleg az apokalipszis. Mindennek vége lesz” – hangsúlyozta az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Eddig – mondta – „minden európai főnök cinikusan hazudott a polgárainak”, és azzal kecsegtetett, hogy fel kell készülni „az Oroszország elleni háborúra”. „És bár Oroszország többször is kijelentette, hogy nem terveznek konfliktust a NATO és az EU országaival, a rendkívül veszélyes fecsegés ebben a témában folytatódik” – jelentette ki Medvegyev.

Végezetül azt mondta, hogy az európai vezetőknek „el kellene mondaniuk a választóiknak a keserű igazságot, nem pedig agyatlan idiótáknak tartani őket”. „Magyarázzák el nekik, hogy mi fog valójában történni, és ne ismételgessenek hamis mantrát az Oroszországgal való háborús készenlétről” – zárta Medvegyev.

Kapcsolódó írásaink