Külföld

Szijjártó: Már csak a megoldás és a józan ész hangja hiányzik + VIDEÓ

Összeültek Brüsszelben szombaton az uniós tagállamok külügyminiszterei, amelyről Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is beszámolt közösségi oldalán.

Szijjártó: Már csak a megoldás és a józan ész hangja hiányzik + VIDEÓ
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Szombat, itt ülünk 27-en, probléma van bőven, már csak a megoldás és a józan ész hangja hiányzik. Talán ma közelebb kerülünk mindezekhez – írta bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ülés kezdete előtt.

Objektum doboz

A tárcavezető egy korábbi bejegyzésében pedig arra emlékeztetett, az elmúlt négy év „permanens válságokról szólt Európában”.

Kiemelte, először a Covid-világjárvány sújtott le, mely temérdek gazdasági hatással járt, majd kirobbant az orosz–ukrán háború, melynek következtében az egekbe szöktek az energiaárak és az infláció szinte az egész világot elérte, utána a Közel-Keleten robbant ki újabb háború, végül pedig az Európába irányuló tengeri szállítmányok kerültek veszélybe.

Mindez még nyakon is van öntve az állandó migrációs nyomással. Állandó bizonytalanság, kétségek, kiszámíthatatlanság – fogalmazott.

Objektum doboz

„Pont jókor jön az európai parlamenti választás, ahol az európai emberek olyan vezetőket választhatnak, akik remélhetőleg a helyes megoldást találják meg az előttünk álló kihívásokra” – emelte ki. Szijjártó Péter közölte, szombaton a Külügyminiszterek Tanácsának napirendjén „az európai–afrikai kapcsolatok, az Ukrajnának nyújtott támogatások és az európai–törökországi kapcsolatok állnak”.

Kapcsolódó írásaink