Külföld

Kupjanszk környéki előretörésről számolt be az orosz védelmi minisztérium

Kedvezőbb állásokat foglalt el Kupjanszk környékén az orosz haderő, miközben négy frontszakaszon 13 ukrán rohamot vert vissza – közölte vasárnapi hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium.

Kupjanszk környéki előretörésről számolt be az orosz védelmi minisztérium
Kupjanszkban az ukrán katonai erőket az orosz hadsereg megtöri
Fotó: AFP/Roman Pilipey

A tárca szerint az ukrán támadások közül hatot Kupjanszk könyékén hiúsítottak meg. A Moszkvában kiadott tájékoztatásban az áll, hogy az ukrán fél vesztesége több mint nyolcszáz katona volt, akik közül a legtöbben, mintegy 330-an a Donyeck körzetében vívott harcokban estek el, vagy sebesültek meg súlyosan.

Az összesítésben a megsemmisített ukrán katonai és célpontok haditechnikai eszközök között említettek meg egyebek mellett több üzemanyag- és lőszerraktárt Dnyipropetrovszk és Zaporizzsja megyében, egy harckocsit, négy pácélozott harcjárművet, négy gyalogsági harcjárművet, három HIMARS- és sorozatvető-rakétát, valamint 28 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek vasárnap ukrán tüzérségi és dróntámadást.

Kapcsolódó írásaink