Külföld

Amerikából figyelmeztetik a magyarokat a „gengszter taktika” miatt

Az EU centralista erői mindent megtesznek azért, hogy leszámoljanak politikai ellenfeleikkel

A The American Conservative cikke a lengyelországi eseményeken keresztül mutatja be, mire kell vigyáznia Magyarországnak, Hollandiának és Szlovákiának, mert az Európai Unió centralista erői mindent megtesznek azért, hogy leszámoljanak politikai ellenfeleikkel – írja a Mandiner.

Amerikából figyelmeztetik a magyarokat a „gengszter taktika” miatt
Donald Tusk lengyel kormányfő
Fotó: AFP/NurPhoto/Foto Olimpik

Donald Tusk, aki választási kampányában a jogállamiság és a demokratikus normák visszaállítását ígérte, most nyíltan gengszter taktikát alkalmazva számol le politikai ellenfeleivel Lengyelországban – írja a The American Conservative, amely bemutatja az új kormány eddigi politikai intézkedéseit.

Az elmúlt hetek lengyelországi történései figyelmeztetésül szolgálnak Magyarországnak, Hollandiának és Szlovákiának is. Az EU centralista erői ugyanis nem fogadják el, ha a politikai spektrum szélén lévő pártok kapnak felhatalmazást a választóktól – szögezte le a cikk.

A szerző emlékeztet, Lengyelországgal kapcsolatban gyakran emlegették Orbán Viktort és sorozatban négy választási győzelmét – többek között éppen azokkal a politikai témákkal, például migráció, háborúk, NGO-k megfékezése, amelyek konfliktusokat okoznak Brüsszellel. Michael O'Shea úgy véli, a Jog és Igazságosság pártja egyre kevésbé tudta lemásolni ezt a képletet, sőt, a magyar ellenzék önpusztító tendenciáinak egy részét mutatta.

Kapcsolódó írásaink