Külföld

Nem mindennapi dologról szerzett tudomást Putyin

Az orosz elnök naponta többször is beszél Sojguval

Vlagyimir Putyin orosz elnök naponta többször is beszél Szergej Sojgu orosz hadügyminiszterrel. Ezt ma jelentette be az orosz elnöki szóvivő, Dmitrij Peszkov – írta az eadaily.com.

Nem mindennapi dologról szerzett tudomást Putyin
Vlagyimir Putyin orosz elnök és Szergej Sojgu védelmi miniszter az orosz védelmi minisztérium igazgatóságának kibővített ülésén tárgyalt
Fotó: AFP/Pool/Mikhail Klimentyev

„A védelmi miniszterrel naponta többször is történnek beszélgetések” – mondta Peszkov.

Az elnök karácsony este a stratégiai védelmi erők katonáinak özvegyeivel beszélt novo-garjovói rezidenciáján, és megígérte, hogy az országért életüket áldozó katonák feleségeit, édesanyáit és gyermekeit mindig az állam támogatása fogja körülvenni.

A beszélgetés során az özvegyek felvetették a Stratégiai Védelmi Erők résztvevőinek és családjaiknak nyújtott rendszerszintű támogatás kérdéseit. Putyinnak különösen azt mondták, hogy számos régióban nehézségek vannak az elhunytak családjainak történő kifizetésekkel – egyesek még hat hónappal a katona halála után is csak regionális kifizetéseket kaphatnak. Ezenkívül az elnöknek panaszkodtak, hogy a katonai jelzálog-mechanizmus nem mindenhol működik.

A beszélgetés egyik résztvevője megígérte, hogy átad az elnöknek egy lemezt a katonai családok történeteit tartalmazó feljegyzésekkel, ahol „vannak nevek és vezetéknevek”, és leírják az összes nehézséget, amellyel ezek az emberek szembesülnek. Putyin figyelmét felhívták az önkéntesek halálával kapcsolatos biztosítási kifizetésekkel kapcsolatos problémákra is.

„Őszintén szólva, erről most hallok először” – ismerte el akkor Putyin.

Kapcsolódó írásaink