Külföld

Moszad-vezető: likvidálni fogják az október 7-i Hamász-támadás minden végrehajtóját

Ma is, akárcsak ötven évvel ezelőtt, el kell számoltatni a gyilkosokat – mondta

Az izraeli külföldi hírszerző szolgálat, a Moszad vezetője kijelentette csütörtökön egy temetési beszédében, hogy Izrael a Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-i terrortámadásának minden értelmi szerzőjét és végrehajtóját likvidálni fogja.

Moszad-vezető: likvidálni fogják az október 7-i Hamász-támadás minden végrehajtóját
David Barnea: Az október 7-i támadás minden résztvevője aláírta a halálos ítéletét
Fotó: GIL COHEN-MAGEN / AFP

„Ma is egy háború kellős közepén vagyunk. A Moszadnak ma is, akárcsak ötven évvel ezelőtt tette, el kell számoltatnia azokat a gyilkosokat, akik most október 7-én a Gázai övezetből megtámadták a dél-izraeli településeket, de a támadás kitervelőit és az irányító parancsnokokat is” – mondta David Barnea a Moszad egykori vezetőjének, Cvi Zamírnak a temetésén. Az október 7-i támadás minden résztvevője aláírta akkor saját halálos ítéletét – szögezte le.

Barnea arra utalt, hogy miután arab terroristák egy csoportja az 1972-es müncheni olimpián meggyilkolt 11 izraeli sportolót, a Moszad tíz év alatt sorban egymás után likvidálta az elkövetőket. Az 1972-es támadás is növelte a feszültséget Izrael és az arab országok között, amelynek hatására aztán 1973-ban kitört a három hétig tartó jom-kippuri háború.

Kapcsolódó írásaink