Külföld

A szeszfesztivál Stuttgartban szexfesztivállá alakul át

Aki a pornófesztivált politikai prioritásnak tekinti Stuttgartban, az rossz világban él. A baloldali többség nehezen megkeresett adókat éget el – jelentette ki Thrasivoulos Malliaras, a kereszténydemokraták helyi frakcióvezetője a Bildnek – olvasható a Magyar Nemzet tudósításában.

A szeszfesztivál Stuttgartban szexfesztivállá alakul át
A stuttgarti Schlossplatzon lévő zenepavilon, a háttérben a jubileumi oszlop a Concordia-szoborral és az óriáskerékkel
Fotó: AFP/DPA Picture-Alliance/Marijan Murat

A németországi Stuttgart törvényhozói jóváhagyták a jövő évi pénzügyi költségvetést, amelyben harmincezer eurót különítettek el egy szeszfesztivál megszervezésére, amelynek keretében a rendezvény után egy titkos helyszínen szexpartit is tartanak – írja a V4NA hírügynökség.

A fesztivált 2021 óta immár harmadszor rendezik meg a városban, a kormányzó szociáldemokraták szerint azért különösen fontos az esemény újraélesztése, mert a fesztivál rávilágít, és fokozza a nemek közötti egyenlőségről szóló vitát.

A korábbi rendezvényeknek a Delphi Arthaus mozi adott otthont, és több mint ezer résztvevőt vonzottak. Az előzetes információk szerint a fesztivál alatt olyan felnőttfilmes vetítéseket is terveznek, amelyek a korábbi eseményeken óriási sikert arattak.

A vendégek kedvező, harminceurós áron jelentkezhetnek a szexfesztiválra, feltéve, hogy rendelkeznek egy nemrégiben kiállított, nemi úton terjedő betegségekre vonatkozó negatív vizsgálati eredményekkel.

A stuttgarti önkormányzatnál óriási vita robbant ki a szexfesztiválról, az ellenzéki törvényhozók azt kifogásolták, hogy az adófizetők pénzéből finanszírozzák a rendezvényt, miközben súlyos pénzügyi válság sújtja az egész országot. Ebből a harmincezer euróból rengeteg családnak és más rászoruló háztartásnak tudnának segíteni, például a méregdrága közüzemi díjak finanszírozásában.

Aki a pornófesztivált politikai prioritásnak tekinti Stuttgartban, az rossz világban él. A baloldali többség nehezen megkeresett adókat éget el

– jelentette ki Thrasivoulos Malliaras, a kereszténydemokraták helyi frakcióvezetője, akit a Bild című lap idézett.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink