Külföld

Joe Biden gyanús levelezése fia üzleti partnereivel

A republikánusok már évek óta korrupcióval vádolják Bident, aki egész életét a washingtoni politikai elitben töltötte. A most nyilvánosságra hozott adatok alátámasztani látszanak ezeket a vádakat – számolt be az újabb fejleményekről a Mandiner.hu.

Joe Biden gyanús levelezése fia üzleti partnereivel
Új adatokat hoztak nyilvánosságra Joe Biden amerikai elnök korrupciós ügyében
Fotó: AFP/Brendan Smialowski

Majd egy évtizeden keresztül több száz e-mailt küldött Joe Biden a fia egyik korábbi üzleti partnerének. A politikus álnévvel ellátott e-mail címekről küldte az üzeneteket – leplezte le egy republikánusok által vezetett képviselőházi bizottság. Az e-maileket Joe Biden 2010 és 2019 között írta. A bizottság az adatokat két IRS- (az amerikai adóhivatal) szivárogtatótól kapta meg.

Joe Biden olyan álneveket használt, mint „robinware456”, „JRBware” és „RobertLPeters”. Ezeken a neveken kommunikált Eric Schwerinnel, Hunter Biden korábbi üzleti partnerével, Hunterrel, más családtagokkal, valamint fehér házi hivatalnokokkal. Az elnök összesen 327 e-mailt váltott vagy e-mailen volt rajta Shwerinnel, aki Hunter Biden korábbi cégének, a Rosemont Seneca Partnersnek volt az igazgatója és alapító partnere. A cég azóta megszűnt.

Az elnök impeachment eljárásának előkészítésével is foglalkozó bizottság szerint Schwerin volt a Biden család fantomcéghálózatának megalkotója.

Kapcsolódó írásaink