Külföld

Ukrán tábornok: Európának és az USA-nak gondjai lesznek, ha nem támogatják tovább Ukrajnát

Európa és az Egyesült Államok nagy bajban lesz, ha a Nyugat nem támogatja tovább Ukrajnát – mondta Viktor Nazarov, az ukrán fegyveres erők tábornoka az amerikai CNN-nek, olvasható az oroszhirek.hu-n.

Ukrán tábornok: Európának és az USA-nak gondjai lesznek, ha nem támogatják tovább Ukrajnát
Az orosz–ukrán háborúban megsemmisült orosz tankot betakarja a hó a Donyeck régióbeli Szvjatohirszk városában, Ukrajnában
Fotó: AFP/Anatolii Stepanov

„Ha nem leszünk képesek győzni, akkor sokkal több probléma lesz a jövőben, és nem csak a mi országunk, az én országom, a lakosságunk számára. Európának és az Egyesült Államoknak is problémái lesznek” – mondta a tiszt a csatornának.

Az ukrán tábornok azt is megjegyezte, hogy az ukrán erők főparancsnokának, Valerij Zaluzsnijnak a patthelyzetről szóló nyilatkozata ébresztő jel Kijev nyugati szövetségesei számára.

Moszkva többször is kijelentette, hogy a NATO katonai támogatása nem jelent jót Ukrajnának, és csak meghosszabbítja a konfliktust, a fegyverszállítmányok pedig legitim célponttá válnak az orosz hadsereg számára.

Korábban Vlagyimir Putyin azt mondta, hogy az ukrán erők ellentámadása teljesen kudarcot vallott. Oroszország nyugodtan halad a különleges hadműveletben kitűzött céljai elérése felé – hangsúlyozta az elnök, aki bizakodását fejezte ki, hogy minden feladatot teljesíteni fognak.

Kapcsolódó írásaink