Külföld

Újabb üzemanyagot szállító vonatot robbanthattak fel az ukránok az Oroszországot Kínával összekötő vonalon + VIDEÓ

Oroszország szabotázs miatt indított nyomozást

Az elmúlt két napban már a második üzemanyagot szállító vonat robbant fel az oroszországi Bajkál-Amur vasútvonalon. Erről a BBC Ukrajnának a rendvédelmi szervek forrásai számoltak be – írta a Mandiner.

Újabb üzemanyagot szállító vonatot robbanthattak fel az ukránok az Oroszországot Kínával összekötő vonalon + VIDEÓ
A Politico szerint az SZBU több robbantást hajtott végre az Ukrajnától mintegy hatezer kilométerre fekvő Burjátföldön, a Bajkál–Amur-vonal Szeveromujszkij alagútjában
Fotó: Wikipedia/morovictor

Tájékoztatásuk szerint a robbanás az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzBU) különleges műveletének második szakasza volt. A cél, hogy hatástalanítsák ezt a vasútvonalat, amely fontos szerepet tölt be az orosz erők logisztikájában.

Hozzátették, a támadás azután történt, hogy csütörtök este az SzBU felrobbantott egy másik tehervonatot a Szevernyij alagútban.

A robbantást követően az oroszok az úgynevezett „Ördöghídon” át vezető kerülőutat kezdték használni.

A források megjegyezték, hogy „pontosan erre számított az SzBU: a hídba helyezett robbanószerkezetek akkor robbantak fel, amikor a vonat áthaladt ezen a magas, 35 méteres hídon”.

Oroszország nyomoz

Orosz Telegram-csatornák szerint a robbanás hat tartálykocsit semmisített meg. A tűz oltására az oroszok egy speciális tűzoltóvonatot is a helyszínre vezényeltek.

A robbanás ezen kívül súlyosan megrongálta a síneket, így, mint fogalmaztak, „továbbhaladás egyelőre nem lehetséges”. Oroszország szabotázs miatt indított nyomozást – írta a lap.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink