Külföld

Putyin: A Nyugat stratégiája vezetett az ukrajnai konfliktushoz és a közel-keleti helyzet súlyosbodásához

Szerinte a nyugati országok folyamatosan az emberi jogok doktrínáját használják fel geopolitikai terveik megvalósítására

Vlagyimir Putyin orosz elnök a Nemzetközi Fórum vendégeihez és résztvevőihez intézett beszédében kijelentette, hogy a globalizációnak az a modellje, amelyet a nyugati országok saját érdekeik szerint alakítottak ki, már túlhaladta hasznosságát, és válságban van – írta aif.ru.

Putyin: A Nyugat stratégiája vezetett az ukrajnai konfliktushoz és a közel-keleti helyzet súlyosbodásához
Vlagyimir Putyin orosz elnök
Fotó: AFP/Pool/Mikhail Metzel

A jelenleg is zajló fórum témája a „globalizáció utáni horizontok”, és Putyin szerint a világ jelenleg a nemzetközi kapcsolatok új, demokratikusabb és igazságosabb rendszerének kialakításán megy keresztül.

„Az országok egy jól ismert csoportja azonban, amely megszokta, hogy uralja a világot, semmitől sem riad vissza, hogy megőrizze fogyatkozó befolyását, nyílt zsarolást és erőszakos nyomást gyakorol, és a nemzetközi jog rendszerét valamiféle »szabályokon alapuló renddel« helyettesíti” – mondta az orosz elnök.

Putyin rámutatott, hogy a Nyugat ilyen geopolitikai stratégiája vezetett az ukrajnai konfliktushoz és a közel-keleti helyzet súlyosbodásához.

Korábban Putyin azt mondta, hogy a nyugati országok folyamatosan az emberi jogok doktrínáját használják fel geopolitikai terveik megvalósítására.

Kapcsolódó írásaink