Külföld

Elképesztő, mire készül Zelenszkij, egyre nagyobb a kétségbeesés

Zelenszkij ukrán elnök állítólag felkérte az okkult sátánista Marina Abramovićot, hogy legyen Ukrajna nagykövete

Volodimir Zelenszkij egy megbotránkoztató sátánista művészt nevezett ki Ukrajna nagykövetének. A 76 éves Marina Abramović döbbenetes stílusáról, véres performace-okról és sátánista rituálékból ismert – írta meg az Origo.

Elképesztő, mire készül Zelenszkij, egyre nagyobb a kétségbeesés
Volodimir Zelenszkij és Marina Abramović
Fotó: AFP/Getty Images/Drew Angerer, Jaime Reina

A neve és tevékenysége kapcsolatba hozható a Demokrata Párt prominens tagjaival. A „Spirit Cooking” rituálékon részt vett John Podesta bátyja is. Podesta Hillary Clinton kampányfőnöke volt 2016-ban. Korábban pedig Bill Clinton elnök kabinetfőnöke volt 1998 és 2001 között, majd Barack Obama elnök tanácsadója 2014 és 2015 között.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök állítólag felkérte az okkult sátánista Marina Abramovićot, hogy legyen Ukrajna nagykövete. Abramović az első önálló kiállításának bemutatója előtt azt állította, hogy Zelenszkij elnök arra kérte őt, hogy legyen Ukrajna nagykövete, és segítsen az országnak újjáépíteni az iskolarendszert – írja a brit sajtó alapján a Breitbart.

A szerb művésznő közölte azt is, hogy őt is meghívták a Babyn Yar szervezet igazgatótanácsába, hogy segítsen megvédeni az ukrajnai nácik által meggyilkolt zsidók holokauszt-emlékközpontját, amely nem sokkal az ország tavalyi megszállása után egy orosz rakétatámadásban megsérült.

Marina Abramović korábban hatalmas politikai vitákat váltott ki, miután a Wikileaks felfedte, hogy Tony Podesta, Hillary Clinton 2016-os kampányfőnökének, John Podestának a testvére 2015-ben meghívta régóta bennfentes washingtoni bátyját egy „Spirit Cooking”-vacsorára Abramović otthonába.

1996-ban az okkult szerb művész egy szellemfőző szakácskönyvet készített, amely „afrodiziákum recepteket” tartalmazott, például „friss anyatej és friss spermatej” keverését, amelyet „földrengéses éjszakákon” kell fogyasztani. Eközben egy másik recept „friss reggeli vizeletet” kér. A receptek állítólag „cselekedetek vagy gondolatok felidézésére szolgáló utasításként” használhatók.

A szellemfőző vacsora körüli vitára reagálva Abramović azt állította: „Valójában ez csak egy normális menü volt, amit én szellemfőzésnek nevezek. Nem volt benne vér, semmi más. Csak vicces neveken nevezzük a dolgokat, ennyi az egész.”

Abramović azonban a múltban azt állította, hogy misztikus látnoki képességekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik számára, hogy előre lássa a világ eseményeit, mielőtt azok megtörténnek, és ezt írta Walking Through Walls című memoárjában: „Álmodtam egy olaszországi földrengésről: 48 órával később földrengés volt Dél-Olaszországban. Volt egy látomásom arról, hogy valaki lelőtte a pápát: 48 órával később valaki megpróbálta lelőni II. János Pál pápát.”

Amellett, hogy Abramović politikai körökben is megfordult, a szórakoztatóipar elitjével is összefutott, többek között Lady Gaga popénekesnővel, aki egy 2010-es videoklipjében együttműködött a szerb művésszel. A „The Abramović Method Practiced by Lady Gaga” címet viselő, buja videóban a Bad Romance énekesnője teljesen meztelenül szerepel, miközben monoton éneket ad elő, és egy ponton a szeméből látszólag sárga szarvak kandikálnak ki.

Kapcsolódó írásaink