Külföld

Ezúttal a Lidl parkolójában tört ki lövöldözés

Migránsok lövöldöztek a vajdasági Szabadkán, a Lidl üzletlánc Papp Pál utcai áruházának parkolójában, egy migráns megsérült, és kórházba szállították.

Ezúttal a Lidl parkolójában tört ki lövöldözés
Szabadkán ismét ropogtak a fegyverek
Fotó: Anadolu Agency via AFP/Mehmet Akif Parlak

A szabadkai Pannon RTV helyszínen tartózkodó stábjának információi szerint az eset késő délután történt a városközponttól néhány száz méterre.

A tűzharcban 4-5 migráns vett részt, egyikük megsebesült, őt a mentők még a helyszínen ellátták és kórházba szállították.

A szemtanúk elmondása szerint 4-5 lövés hangzott el. A rendőrök gyorsan a helyszínre érkeztek, és bár az elkövetők elszaladtak a tetthelyről, a hatóságoknak sikerült gyorsan begyűjteniük őket.

Az összesereglett vásárlók értetlenül álltak az eset előtt. Hihetetlennek nevezték, hogy már a város központjában is lövöldöznek az illegális bevándorlók, nem csak a közeli erdőben.

Pásztor: Az államnak meg kell védenie a polgárait!

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke, Pásztor István egy Facebook-posztban reagált a történtekre: a politikus szerint ez az eset volt a végső figyelmeztetés, hogy „Szerbia felülvizsgálja a migrációs politikáját”.

„Határozottan és engedékenységet nem ismerve megálljt kell parancsolni az illegális migrációnak. Annyit beszéltünk már róla. Elmúlt a beszélgetés ideje az államnak meg kell, hogy védje a polgárait” – mutatott rá Pásztor.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink